Ce „visează” în realitate

Metodica Fecioară „visează” în realitate că toată activitatea ei, acasă, la serviciun – pe lumea asta în general, să-i fie recunoscută, aceasta fiind pentru ea o necesitate. Este o persoană care iubeşte moderaţia, ştiind să-şi organizeze viaţa până în cele mai mici detalii, având un înalt simţ al devotamentului; unul dintre „visele” sale din realitate este cel al recunoaşterii justei sale valori; „visează” o curăţenie exemplară şi o ordine desăvârşită, la propriu şi la figurat, în toate sectoarele vieţii. „Visează” ca munca să-i fie recunoscută, dar recunoştinţa nu este un stimulent pentru ea, este mai mult, o necesitate.

Ce visează în oniric

Fecioara are o gândire clară şi logică; poate şi acesta este motivul pentru care visul în perioada REM este de multe ori vis de tip presentiment. Subconştientul său îi proiectează vise care prelucrează datele metodice din conştiinţa sa, uneori şi cu date care au scăpat conştientului, îmbogăţindu-le cu acestea; şi iată, presentimentul e gata! Este şi motivul pentru care nativii Fecioară cred în vise. Psihologia viselor Fecioarei ne arată un subconştient vigilent şi ordonat, strâns legat de conştient, dar care, pentru echilibru, îi aduce şi unele coşmaruri sub formă de… haos…

Reacţia la coşmaruri

Nativul Fecioară are o reacţie negativă la coşmaruri deoarece crede în vise, dar şi pentru că dezordinea din coşmar este pentru ea de nesuportat.

Visele care se adeveresc

Este posibil ca visele din noaptea zilei de Sâmbătă să se adeverească. Deşi ziua de Sâmbătă este patronată de Saturn, ea este asociată cu numărul 7 care o predestinează a fi bună pentru organizare şi noi cunoştinţe. Visele nopţii vor fi scurte, dar intense; în viaţa reală este posibil să se adeverească latura lor pozitivă.

Numărul ocult al viselor

Nativii Fecioară au ca număr ocult al viselor numărul 19, un număr simplu şi compus în acelaşi timp. Nu are trăsături semnificative foarte importante sau pregnante; dacă visele nopţii sunt vise de mărire, ele sunt fără corespondent în realitate.

Alb-negru sau color

Nativul Fecioară visează 35% color şi 65% alb-negru.

Amintirea visului

Fecioara îşi aminteşte cam 48% din visul său, mai ales în primele patru ore de la trezire; apoi se ia cu treaba şi le uită, dar nu de tot, căci ţine un „jurnal de vise” foarte ordonat şi notează visele imediat ce s-a trezit.

Fragment din cartea “Noul tău dicţionar de vise – Enciclopedia viselor pe înţelesul tuturor”
autor: Radu Botez (parapsiholog) – disponibila aici.