Ce „visează” în realitate

„Visul” din realitate al Racului este împlinirea familială. Toate resursele sale sunt puse în slujba acestui „vis”. Racul este guvernat de Lună, planeta sensibilităţii şi a schimbării, iar el are o fire emotivă, afectuoasă şi sensibilă; odată învinse timiditatea şi reţinerile, el se dovedeşte a fi foarte sociabil, iar poveştile lui sunt pline de fantezie şi de ironii subtile. În viaţa reală nativul Rac „visează” afecţiune, deoarece la el pe primul loc sunt sentimentele; chiar inteligența lui e strâns legată de emotivitate şi „visează” siguranţă şi să fie iubit, pentru a putea fi la rândul lui o persoană activă şi strălucitoare.

Ce visează în oniric

În timpul somnului, visele sale sunt numeroase şi schimbătoare. Racul este dominat de Lună, care-şi schimbă poziţia cam la două zile şi jumătate. Se ştie că activitatea onirică este puternic influenţată de Lună, iar Racul resimte din plin aceasta. Visele lui sunt dominate de cercul lui de preocupări, foarte rar fiind legate de activitatea profesională sau socială. Psihologia viselor Racilor îi arată a fi persoane pasibile de a avea dese coşmaruri, mai ales pe Lună Plină; în funcţie de fazele Lunii, subconştientul său îi produce şi vise plăcute, de regulă în legătură cu casa, familia şi copiii. De multe ori, sub influenţa visului, Racul scrie la trezire mici bijuterii, în versuri.

Reacţia la coşmaruri

Nativul reacţionează negativ la coşmaruri; nu pentru el se teme, ci se simte disperat căci crede că acestea anunţă pericole pentru cei dragi.

Visele care se adeveresc

Visele posibile a se adeveri sunt cele din noaptea zilei de Luni, zi patronată de Luna-Selenă şi asociată cu cifrele 2 şi 8, cele ale dualităţii, armoniei, intuiţiei şi bunăstării. Visele din această noapte sunt relaxante, dar fără mare şansă de interpretare.

Numărul ocult al viselor

Numărul ocult al viselor nativului Rac este 25, un număr tot atât de important ca şi sacrul 7 (2+5=7), care semnifică: analiză, înţelegere, studiu. Visele nopţii sunt liniştitoare; pentru real înseamnă contemplare, amintiri, nostalgie.

Alb-negru sau color

Visează 70% color şi 30% alb-negru.

Amintirea visului

Nativul Rac îşi aminteşte cu acurateţe în primele 5 ore cam 85% din visele sale, dar nu ţine un „jurnal de vise”, căci în realitate el scrie mult: poezie sau proză.

Fragment din cartea “Noul tău dicţionar de vise – Enciclopedia viselor pe înţelesul tuturor”
autor: Radu Botez (parapsiholog) – disponibila aici.