Ce „visează” în realitate

Scorpionul este o persoană atât de discretă, încât apare ca fiind misterioasă. El este rezervat şi în ceea ce priveşte „visele” sale din realitate, visele de viitor, sau de viaţă în general. Oricare vor fi acestea, el va lucra cu răbdare şi minuţiozitate pentru a le îndeplini. Se află sub dublă dominaţie: Marte şi Pluton, care îi favorizează originalitatea, instinctele de putere şi influenţează instinctul său sexual. Scorpionul „visează” să câştige orice luptă pentru un viitor cu zile mai bune, căci este un luptător înnăscut; „visează” posturi de conducere, este mereu în mişcare şi iubeşte riscul.

Ce visează în oniric

În visele de noapte, el este specialistul. Visează mult, subconştientul său parcă vrea să-i deconspire secretomania din starea de veghe. De multe ori visele sale sunt cauzate de stări fizice din real: stres, indigestie. Se culcă obosit, visează mult şi se trezeşte obosit. Coşmarurile sale nu sunt calamităţi: el poate avea un astfel de vis atunci când nu poate realiza o anumită lucrare în vis. Psihologia viselor nativului Scorpion relevă o personalitate plină de mister, cu tendinţa de a avea vise de factură intimă, dar şi vise de nerealizare, care-l stresează pe nativ.

Reacţia la coşmaruri

Are puţine coşmaruri, iar reacţia sa la acestea este neutră, deşi acestea îi dau o senzaţie de disconfort.

Visele care se adeveresc

Există posibilitatea să se adeverească visele din noaptea zilei de Marţi, ziua lui Marte când – se zice – sunt trei ceasuri rele, dar sunt ziua, nu noaptea. Oricum, Marţi este asociată cu cifra 3, care simbolizează succesul în activităţi diverse. Visele nopţii de Marţi sunt pline de acţiune cu corespondent în lumea reală.

Numărul ocult al viselor

Există un număr ocult al viselor nativului Scorpion, acesta este numărul 18, asociat cu nonagonul şi care înseamnă nelimitare, neîngrădire şi concordie, pentru că reuneşte toate numerele primare. Visele nopţii semnifică putere de înţelegere şi discreţie.

Alb-negru sau color

Nativul Scorpion visează 85% color şi 15% alb-negru.

Amintirea visului

În primele trei ore de la trezire Scorpionul îşi aminteşte peste 90% din vis; de altfel, el este preocupat de vise şi în timpul zilei, când se gândeşte intens la ele; cu toate acestea refuză sistematic să ţină un „jurnal de vise”, poate din dorinţa de a şi le ţine secrete.

Fragment din cartea “Noul tău dicţionar de vise – Enciclopedia viselor pe înţelesul tuturor”
autor: Radu Botez (parapsiholog) – disponibila aici.