Ce „visează” în realitate

Nativul Săgetător „visează” în primul rând aventură şi călătorii, iar când nu le poate avea, „visează” la viaţa independentă şi fără lipsuri. El are un caracter sincer şi înţelept, fiind dotat cu o inteligenţă clară şi o intuiţie promptă. Inteligenţa sa este adesea spontană şi sclipitoare, dar îi lipseşte uneori capacitatea de concentrare şi perseverenţă, deci „visează” mereu cunoştinţe şi experienţe noi; puţin înclinat spre strategii, îi place să vadă repede rezultatele acţiunilor sale, „visează” rezolvări rapide şi dacă se poate, acestea să fie făcute de alţii…

Ce visează în oniric

În oniric, Săgetătorul este marele maestru al viselor autosugestionate, produse în mod voit, pe care şi le induce – evident – prin autosugestie, odată cu gândurile de dinaintea somnului; şi… subconştientul îl ajută! La Săgetător urarea „vise plăcute” este de multe ori una adeverită. Psihologia visului unui Săgetător arată o personalitate plină de calităţi native pentru construcţia artistică şi mai ales un intuitiv fără de pereche. Nativul Săgetător are rareori coşmaruri, iar acestea sunt axate pe imposibilitatea efectuării de călătorii, de aventură. Monotonia în vis este pentru el un coşmar.

Reacţia la coşmaruri

Săgetătorul reacţionează la coşmar în mod neutru; are el grijă să îndeplinească în realitate voiajul mult dorit şi aventura… visată.

Visele care se adeveresc

Este posibil ca nativului să i se adeverească visele nopţii de Joi, pe care beneficul Jupiter şi cifra 5, patronii săi, le predestinează pentru agitaţie, efort fizic, dar şi împliniri. Visele nopţii prevestesc aventură şi călătorii; visele pot fi profetice sau autoinduse.

Numărul ocult al viselor

Există un număr ocult al viselor Săgetătorului; acesta este numărul 9, nonagonul, care prefigurează perfecţiunea, intuiţia şi concordia. Visele nopţii simbolizează înţelepciunea, umanismul, altruismul şi dărnicia.

Alb-negru sau color

Nativul visează 48% color şi 52% alb-negru.

Amintirea visului

Nativul îşi aminteşte visul în proporţie de 100%, mai ales în primele 6 ore de la trezire, adică atât cât îi trebuie să consulte o carte de vise, căci nu ţine un „jurnal de vise”; cu memoria lui exactă, nici n-are nevoie!

Fragment din cartea “Noul tău dicţionar de vise – Enciclopedia viselor pe înţelesul tuturor”
autor: Radu Botez (parapsiholog) – disponibila aici.