Ce visează în realitate

Dotat cu simţul datoriei împlinite, devotat şi perseverent în viaţa reală, „visul” Capricornului este realizarea profesională şi materială. Este cu adevărat persoana care ştie să persevereze, să urmărească obiectivele acolo unde alţii se declară învinşi. „Visele” sale din realitate îl arată ca vrând să fie personaj cu o existenţă mare, curajos, colonizator, pionier şi demolator de obstacole. Ataşamentul faţă de viaţă, cât şi curajul său, îi permit să „viseze” la a înfrunta situaţiile cele mai dramatice, căci rezervele sale de energie sunt inepuizabile.

Ce visează în oniric

Oniricul său este bântuit de vise numeroase, de parcă subconştientul său vrea să compenseze comportarea rezervată din conştient. Deseori are vise organice, determinate de irigarea dificilă a creierului. Alteori este posibil să-i poată fi induse vise telepatice, mai ales dacă organismul său nu este foarte obosit. Psihologia viselor nativului Capricorn relevă subconştientul său ca fiind mult deosebit, prin deschidere şi variaţie, faţă de conştient. Reflecţiile sale din conştient, gândirea asemănătoare meditaţiei, scapă în subconştient făcând posibile visele telepatice, mentale.

Reacţia la coşmaruri

Nativul Capricorn reacţionează neutru faţă de coşmarurile sale; de altfel, în afară de rare cazuri (cele cu motivaţie organică), el nu are coşmaruri.

Visele care se adeveresc

Este posibil ca visele nopţii de Sâmbătă să se adeverească. Sâmbăta, patronata de Saturn, este sub influenta benefica a numarului 7, care o predestinează a fi bună pentru organizare şi noi cunoştinţe. Visele nopţii de Sâmbătă vor fi scurte, dar intense; în viaţa reală e posibil să se îndeplinească latura lor pozitivă.

Numărul ocult al viselor

Există un număr ocult al viselor unui Capricorn, acesta este numărul 14, care semnifică îndrăzneala şi aventura. Simbolistica viselor nopţii: curaj în faţa dificultăţilor, expansiune şi reuşită.

Alb-negru sau color

Capricornul visează 40% color şi 60% alb-negru.

Amintirea visului

Nativul îşi aminteşte doar 30% din vis, în primele 8 ore de la trezire. Dar el nu ţine un „jurnal de vise”, căci visele îl deranjează; ca un urs care se apără de albine, el le goneşte ca să-i rămână timp să-şi clădească vise adevărate.

Fragment din cartea “Noul tău dicţionar de vise – Enciclopedia viselor pe înţelesul tuturor”
autor: Radu Botez (parapsiholog) – disponibila aici.