Ce „visează” în realitate

Nobil şi mândru, Leul este în viaţa reală întruchiparea voinţei şi succesului. „Visele” sale din realitate se proiectează asupra reuşitei în viaţă, autorităţii şi generozităţii. Fiind caracterizat printr-o voinţă invincibilă, pusă în slujba puterii şi dorinţei de reuşită, „visele” sale din realitate nu sunt ca şi cele ale unui om obişnuit; temperamentul său regal se manifestă în cele mai mărunte gesturi şi fapte, el „visează” succesul, numai succesul: în muncă, în viaţă, în profesie şi în societate. Soarele este adevărata sursă a forţei sale creatoare, care-l îndreptăţeşte la astfel de „vise”. Fiindcă îi place să-şi arate bogăţia, „visează” să fie generos şi chiar este!

Ce visează în oniric

Visele din oniric sunt grandioase, fiindcă subconştientul său reflectă aspecte ale conştientului său. Se va visa întotdeauna mai „mare” decât este, mai puternic, mai autoritar, mai generos. Psihologia viselor nativului Leu, îl arată în subconştient tot atât de strălucitor ca şi în conştiență: visează mult, visele sunt bogate în simboluri, iar semnificaţia viselor traduce o gândire grandioasă. Demn de remarcat este faptul că în timpul eclipselor de soare va avea coşmaruri, ca şi cum subconştientul simte intrarea în umbră a astrului care-l domină pe Leu. De multe ori, nativii Leu pot avea vise de tip vizionar.

Reacţia la coşmaruri

Reacţionează pozitiv la coşmaruri, poate şi fiindcă nu are prea multe, nici prea de speriat.

Visele care se adeveresc

Este posibil ca visele de Duminică să se adeverească. Această zi patronată de Soare, guvernatorul Leului, este asociată cifrelor 1 şi 8, ceea ce îi conferă caracteristici de împlinire, măreţie şi autocontrol. Ea serveşte ca zi şi noapte de meditaţie spirituală. Visele nopţilor de Duminică pot fi, în general, premonitorii.

Numărul ocult al viselor

Nativului Leu are ca număr ocult al viselor numărul 11, număr dominant, alcătuit din două monade, asociat cu monada-1, care semnifică iniţiativa, conducerea şi obţinerea succesului. Visele nopţii semnifica dorinţa de ascensiune, deseori împlinită.

Alb-negru sau color

Nativul visează 20% color şi 80% alb-negru.

Amintirea visului

Nativul Leu îşi aminteşte cam 55% din visul său, mai ales în primele două ore; mai târziu este prea ocupat să se mai gândească la ele. Este posibil ca Leul să aibă un „jurnal de vise”, dar tot atât de posibil este că acesta să fie scris, sub dictare, de secretara sa.

Fragment din cartea “Noul tău dicţionar de vise – Enciclopedia viselor pe înţelesul tuturor”
autor: Radu Botez (parapsiholog) – disponibila aici.