Ce „visează” în realitate

Cu mult spirit de iniţiativă, în viaţa reală Berbecul are întotdeauna planuri măreţe, „visând” tot timpul să facă ceva grandios, să construiască ceva măreţ. El este mereu iniţiatorul acestor planuri, începuturile fiind opera sa de căpătâi, iar nevoia de activitate constantă îl face o persoană întotdeauna alertă şi dinamică. Fiind curajos, el „visează” în viaţa reală să fie explorator, pionier care cucereşte noi teritorii, să facă peripluri şi să întreprindă activităţi noi şi anevoioase. Plin de elan şi mare iniţiator, el este responsabil cu organizarea şi coordonarea în viaţa reală.

Ce visează în oniric

În plan oniric, visele sale sunt destul de apropiate de caracterul lui impetuos. Subconştientul său este tot atât de agitat, pe cât este Berbecul de impulsiv în stare de veghe. Scene de război, întreceri sportive, operaţii curajoase, expediţii aventuroase; de cele mai multe ori visele sale sunt legate de activitatea zilnică, pe care subconştientul i-o proiectează mult înfrumuseţată în vis. În mod general, psihologia viselor pe care le are Berbecul, arată un caracter puternic; tocmai de aceea el nu are coşmaruri mai deloc, iar dacă le are nu le dă mare importanţă, cel mai adesea punându-le pe seama unor cauze organice şi nici nu este prea departe de adevăr.

Reacţia la coşmaruri

Berbecul are o reacţie neutră la coşmaruri; ba uneori chiar se amuză pe seama lor.

Visele care se adeveresc

Visele posibile a se adeveri sunt cele din noaptea zilei lui Marte, guvernatorul Berbecului, care este ziua de Marţi. Deşi se spune că Marţi sunt trei ceasuri rele, influenţa benefică a numărului 3 sub care stă ziua aceasta vine să-l favorizeze pe cel care visează şi totodată simbolizează succesul în toate activităţile. Visele din noaptea zilei de Marţi au corespondent în realitate.

Numărul ocult al viselor

Berbecul are ca număr ocult al viselor numărul 14, care semnifică îndrăzneală şi aventură care, după reducţia fatidică, 14 este asociat cu Pentada. Simbolistica viselor nopţii: curaj în faţa dificultăţilor, expansiune.

Alb-negru sau color

Berbecul visează 55% color şi 45% alb-negru.

Amintirea visului

Berbecul îşi aminteşte cam 40% din vis, în prima oră de la trezire, deoarece nu dă viselor o mare importanţă. Pentru a şi le reaminti, el începe totuşi un „jurnal de vise” pe care îl părăseşte după câteva pagini, căci el începe bine totul… Apoi, se plictiseşte!

Fragment din cartea “Noul tău dicţionar de vise – Enciclopedia viselor pe înţelesul tuturor”
autor: Radu Botez (parapsiholog) – disponibila aici.