Ce „visează” în realitate

Datorită dualităţii semnului, nativul Peşti e plin de contraste şi incertitudini. Are idei elevate şi nobile, dar „visele” din viaţa reală – dacă există – de prea puţine ori sunt realizate, datorită resemnării lui pasive. Asta nu-l împiedică să „viseze” la proiecte umanitare, de binefacere; „visează” să ajute, să vină cu generozitate în ajutorul tuturor celor care se găsesc în dificultate. Este caritabil faţă de toţi, iar nativul Peşti „visează” să împartă dragostea sa în mod egal tuturor creaturilor vii, chiar şi animalelor. Nativul Peşti este intuitiv şi are unele presentimente constante.

Ce visează în oniric

Cu totul altceva se întâmplă în visele de noapte. În somnul nativului Peşti, visul devine realitate; visează intens, colorat şi variat. O trăsătură specială a zodiei Peşti este posibilitatea viselor profetice pe care subconştientul i le induce destul de des. Psihologia viselor nativului Peşti dezvăluie caracterul inspirat, sincer şi plin de iubire spirituală şi caritate; presentimentele sale concură la aducerea viselor profetice în oniricul nativului. Lumea lui onirică este diafană, superbă şi mirifică – în visul lui totul este posibil. Din păcate nativul are şi coşmaruri catastrofice, care îl sperie şi îl stresează.

Reacţia la coşmaruri

Nativul Peşti reacţionează în mod negativ la coşmar; uneori este posibil să-şi modifice programul, obiceiurile sau să-şi amâne întâlnirile cele mai importante, în urma coşmarului. Unii şi-au ratat mariajul…

Visele care se adeveresc

Există posibilitatea ca visele nativului Peşti din noaptea de Miercuri să se adeverească; este ziua patronată de Mercur şi de cifra 4, care presupune muncă şi progres. Visele nopţii de Miercuri spre Joi vor fi vestitoare de noutăţi în viaţa reală, în activităţile de educaţie şi cele înrudite cu aceasta.

Numărul ocult al viselor

Există un număr ocult al viselor nativului Peşti, acesta este numărul 24 care arată credinţă, milă, responsabilitate. Suma acestui număr este 6, care înseamnă protectorat. Visele nopţii semnifică hipersensibilitate şi lipsa spiritului practic.

Alb-negru sau color

Nativul Peşti visează 90% color şi 10% alb-negru.

Amintirea visului

Nativul Peşti îşi aduce aminte din vis cam 75%, mai ales în prima oră; dar el ţine un „jurnal de vise”. E drept că uneori mai uită să facă însemnări în el, dar îl are! Chiar şi aşa, ţine mult la acest „memento”!

Fragment din cartea “Noul tău dicţionar de vise – Enciclopedia viselor pe înţelesul tuturor”
autor: Radu Botez (parapsiholog) – disponibila aici.