Ce „visează” în realitate

În viaţă, Taurii „visează” să-şi întemeieze o familie bazată pe dragoste şi o bună stare materială pentru care acţionează cu prudenţă şi luciditate, cu metodă şi răbdare. Despre Taur se spune că este „finanţistul zodiacului”; preocuparea lui legată de asta se traduce prin „vise” de economisire şi bună folosire a resurselor financiare. Tenacitatea este una dintre calităţile sale remarcabile, iar rezerva lui de energie este una inepuizabilă. Tot ceea ce „visează” în realitate, el va duce la îndeplinire metodic datorită implicării şi spiritului său de luptător. Munceşte mult şi când adoarme visează mult.

Ce visează în oniric

Subconştientul său îi trimite vise legate de natură şi pe cele referitoare la căminul său. Visele din somnul de noapte sunt de cele mai multe ori idilice şi uneori colorate. Peisajele din visul Taurului sunt demne de cel mai măiastru penel. Psihologia viselor lui relevă marea senzualitate pe care o posedă, care-i conferă vise legate de acest aspect; ele se axează mai mult pe latura platonică a legăturii amoroase, deşi nici visele legate de sex nu-l ocolesc. Păcat că nu-şi aminteşte prea des ce visează. Dacă are coşmaruri, acestea sunt în legătură cu resursele financiare. De multe ori, unii Tauri experimentează în mod spontan visul lucid.

Reacţia la coşmaruri

Taurul reacţionează pozitiv la coşmaruri, dar după un coşmar este mult mai atent la acţiunile sale din viaţa reală.

Visele care se adeveresc

Visele posibile a se adeveri sunt cele ale nopţii lui Venus, care patronează ziua de Vineri, dar şi zodia Taurului; noaptea lui Venus este patronată de cifra 6, care predispune la cugetare, filosofie, dar îi dă nativului Taur şi unele inspiraţii legate de acţiuni la Bursă, de finanţe. Uneori poate avea vise organice, fără valoare previzională.

Numărul ocult al viselor

Taurul are ca număr ocult al viselor numărul 17, care este simbolul echilibrului. Semnificaţiile viselor nopţii sunt: decizii rapide, interese majore în lumea reală.

Alb-negru sau color

Nativul Taur visează în mod egal: 50% alb-negru şi 50% color.

Amintirea visului

În privinţa amintirii viselor, Taurul îşi aminteşte în primele două ore de la trezire mai mult de jumătate. Apoi se ia cu treburile şi uită; dar este metodic şi ţine un „jurnal de vise” cu destulă acurateţe şi regularitate, cam cum îşi ţine ordinea în încasări şi plăti.

Fragment din cartea “Noul tău dicţionar de vise – Enciclopedia viselor pe înţelesul tuturor”
autor: Radu Botez (parapsiholog) – disponibila aici.