A aparut volumul intitulat “Afla ce ai fost intr-o viata anterioara”. Randurile urmatoare vor incerca sa dea un raspuns intrebarii continute in titlul de mai sus, intrebare pe care, din pura curiozitate, din foame de cunoastere sau din nedumerire “nevinovata”, si-o pun multi.
In armonia dictonului “Cunoaste-te pe tine insuti” lipsesc, de obicei, multe tonalitati ale cunoasterii de Sine; uneori actionam intr-un anumit fel, alteori in aceeasi situatie ne comportam altfel; avem uneori senzatia de deja-vu, ne simtim atrasi de o persoana mai mult decat de altele si multe alte aspecte ale manifestarilor noastre cotidiene de acest fel nu au – aparent – nici o explicatie. Am putea gasi un raspuns, o explicatie, daca am cunoaste evolutia noastra din vietile anterioare: ce ne-a motivat, cum am actionat, care au fost ocaziile care ne-au marcat si ce karma aducem in viata actuala. Volumul “Afla ce ai fost intr-o viata anterioara” poate aduce raspunsuri la fiecare dintre aceste intrebari, dar, mai mult, poate oferi solutii pentru impasul nostru pe drumul progresului personal actual si, de ce nu, viitor.

Ce putem afla de la Axa Dragoniului?

Sa luam, de pilda, Nodurile Lunare care alcatuiesc Axa Dragonului, despre care vorbeste capitolul intitulat “Nodurile karmice”. Ce ne pot spune acestea? Iata ce arata ele: Nodul Sud indica trecutul nostru karmic, iar Nodul Nord arata sensul karmic evolutiv, adica spre ce ne indreptam. Nodul Sud activeaza o anumita karma, care este uneori pozitiva, alteori nu, care a fost creata in vieti anterioare. Orice om trebuie sa depaseasca aceasta karma, folosind in aceasta viata bunele deprinderi obtinute in trecut, dar si “reparand” unele greseli sau atitudini din vietile anterioare.
Dar pentru a face asta este necesar sa le cunoastem si, pentru a le cunoaste trebuie sa aflam ce am fost intr-o viata anterioara, cum am actionat in trecut si ce “bagaj” karmic am adus in viata prezenta. Spre exemplu, iata ce putem afla din acest volum despre o persoana care are Nodul Sud situat in zodia Varsator, “in vietile anterioare si-a construit o viata utopica si revolutionara; a avut o dragoste nemarginita pentru libertate, care uneori depindea de altii. A dezvoltat o forma de excentricitate si originalitate, avand o anumita putere magnetica asupra propriei vieti, dar si a altora”. Persoana respectiva va avea Nodul Nord in Leu. Ce spune Nodul Nord ? El este indicatorul directiei de evolutie, ne poate arata menirea noastra pe aceasta lume si drumul spre progres, pentru a folosi sau corija karma cu care am venit in viata prezenta. Si, cum vom face aceasta? Simplu! Volumul respectiv ii arata persoanei din exemplul de mai sus ce anume trebuie sa faca in aceasta viata: “…trebuie sa dezvolte latura creativa, sa se puna in slujba umanitatii si sa-i ajute pe altii sa inteleaga cum sa depaseasca dificultatile legate de evolutie. Este nevoie sa-si dezvolte autoritatea si sa rationeze intr-un mod mai putin anarhic”.
Prin urmare, Nodul Sud spune despre Leu ca intr-o viata anterioara a iubit libertatea, care uneori depindea de altii; in viata prezenta nativii Leu se regasesc, de obicei, in pozitii de lideri, sefi, pozitii de varf in care ei pot respira si actiona liber. Apoi, Nodul Nord vorbeste despre dezvoltarea autoritatii in viata actuala; ori, se stie ca acesti nativi, desi poseda simtul autoritatii, nu intotdeauna rationeaza in mod optim. Citind volumul “Afla ce ai fost intr-o viata anterioara” oricine poate afla cum sa reactioneze, functie de trecutul sau din vieti anterioare.

Despre cele “365 (+1) zile karmice

Astfel este intitulat alt capitol din volumul “Afla ce ai fost intr-o viata anterioara”.
In fiecare an sarbatorim aniversarea zilelor de nastere, ale noastre, ale copiiilor nostri, ale rudelor, colegilor si prietenilor. In putine cuvinte, dar extrem de edificatoare, volumul ofera informatii interesante pentru fiecare zi a anului, trasatura karmica principala care il marcheaza pe cel nascut in ziua respectiva, cum si directia de urmat in viata actuala pentru progresul spiritual si, de ce nu, cel material, intelectual, social sau de alta natura. Sa luam spre exemplu o persoana nascuta pe data de 29 februarie, despre care se spune ca este “posesorul unui aer inconfundabil de tinerete. Trebuie sa invatati lectia karmica de a evita extremele in gandire si in comportament, sa cautati calea de mijloc. Aveti datoria karmica de a gasi un echilibru intre sinele individual si cel social, neaderand prea mult la valorile exterioare”. Aceste persoane sunt cele care in gluma spun ca au 6 sau 10 ani, cand au de fapt 24 sau 40; si care pastreaza un aer tineresc si extremismul comportamental in vietile lor, lucru care nu este de natura a le aduce mari beneficii, iar indeplinirea datoriei karmice referitoare la echilibru, din volumul amintit, le poate imbunatati mult viata prezenta. Am ales in mod voit acest exemplu, cu persoane care isi serbeaza ziua de nastere din 4 in 4 ani; cei nascuti in celelalte zile vor putea citi despre ziua lor de nastere, cumparand volumul respectiv.

Ce mai putem afla despre noi?

Mai mult decat un zodiac obisnuit, “Zodiacul karmic al reincarnarii” ofera informatii despre motivele pentru care, in aceasta viata, ne purtam “asa” sau “altfel”. Si mai mult decat atat, ne invata ce trebuie sa facem in viata prezenta, care este lectia karmica de invatat si ce datorie karmica avem de achitat pentru a putea progresa. Cartea ne spune despre nativul Pesti ca trebuie sa invete “Lectia karmica a individualitatii” si este adevarat ca zodia Pesti este un semn dual, care poate da o tendinta de dependenta de altii. Despre nativul Berbec se spune ca are “Datoria karmica a controlului impulsivitatii”. Si toata lumea stie cat de impulsivi sunt nativii Berbec; dar nu multi ii pot convinge sa-si controleze aceasta trasatura. Cunoasterea de sine, insa, i-ar putea convinge. Iata inca un motiv pentru a afla ce am fost intr-o viata anterioara si de unde ne vin aceste deprinderi, trasaturi, obiceiuri etc. pentru a le putea corija sau, dupa caz, pentru a le folosi in beneficiul nostru. “Zodiacul karmic al reincarnarii” nu poate fi privit doar ca divertisment; el este si un indreptar valoros pentru cei care sunt dispusi sa-si schimbe viata in bine. Dar veti putea citi chiar dvs. despre toate acestea cumparand volumul respectiv.

Despre vedete si politicieni

…Si, daca vreti sa va distrati, aveti un capitol intreg in care puteti vedea multe din “secretele” vedetelor si politicienilor, pe care, uneori, nici macar ei nu le cunosc, fie ca nu vor sa le stie, fie ca n-au avut ocazia sa le afle.
Unii vor spune cu nejustificata superioritate: “pot sa traiesc si fara a sti ce am fost intr-o viata anterioara”. Da, pot! Dar cum? Plangandu-si de mila zilnic, acuzand pe altii pentru soarta lor nefericita, sau mai rau, gasindu-si scuze pentru gafele, greselile, esecurile lor: “asa sunt eu, ce pot sa fac?”. Nu soarta este de vina ca viata noastra nu are un curs linistit, fiind plina de evenimente neplacute, ci necunoasterea de sine si refuzul de a progresa prin cunoasterea vietilor anterioare.
Iata de ce este bine sa aflam ce am fost intr-o viata anterioara.

CUMPARA această ediţie de colecţie cu autograful parapsihologului Radu Botez accesand : http://parapsiholog.ro/contact-comanda-carte/

DIN CUPRINS:

I. Miracolul reincarnarii

II. Reincarnarea

Ce este reincarnarea?

Dalai Lama si reincarnarea

III. Despre karma, destin si dragoste

De ce mi se intampla atatea?

Karma noastra – destinul nostru

Dragostea si intalnirile karmice

Karma individuala si karma colectiva

IV. Repere karmice

Axa Dragonului

Nodurile Lunare

365 (+1) Zile karmice

V. Zodiacul karmic al reincarnarii

VI. Vedetele si karma lor

VII. Karma unor politicieni