La 21 aprilie 2016, s-a stins din viata, in varsta de 57 de ani, cel care a fost marele muzician, cantaret, compozitor si actor – Prince. Tristul eveniment a avut loc in Minneapolis, locul nasterii sale, in complexul studio de inregistrari Paisley Park, care ii apartinea. Ca un tribut adus muzicii sale, NASA a postat pe site-ul sau fotografia unei nebuloase mov (Purple nebula), cu trimitere directa la melodia care l-a facut cu adevarat celebru – Purple Rain…

Nascut la 7 iunie 1958, pe numele sau adevarat Prince Rogers Nelson, din parinti muzicieni de origine afro-americana, cel cunoscut sub numele de scena Prince, a fost nativ Gemeni, cu ascendent in Scorpion. Preocupat de muzica inca din copilarie, Prince isi incepe cariera muzica la varsta de 18 ani, cand semneaza primul sau contract cu prestigioasa casa de inregistrari Warner Bros. Records. Se intampla in anul 1976. De aici incolo, cariera sa capata un trend ascendent si nici nu este de mirare: astrele i-au fost binevoitoare in privinta carierei. Trei sunt planetele dominante in harta sa astrala: Pluton, care il face atragator, magnetic, mereu gata sa evolueze cu riscul de a se autodistruge, pasionat ca si Scorpionul, ascendentul sau. Apoi, Luna, alta planeta importanta in graficul lui, care il inzestreaza cu un caracter receptiv, emotiv si inventiv; spontaneitatea sa se transforma in popularitate si chiar in faima, deoarece publicul apreciaza adevarul si sinceritatea, mai degraba decat calculul si autocontrolul. Ori, se stie ca muzica si textele sale abundau in referiri sexuale diverse, fara ca acest lucru sa le scada valoarea. Luna i-a conferit o sensibilitate bogata, chiar mai bogata decat a majoritatii oamenilor, dar el si-a conservat energia pentru scena. Ca personaj venusian, cu Venus intre dominante, Prince nu a conceput nici o legatura afectiva cu publicul sau, fara caldura, intelegere, simpatie si tocmai prin acestea a stabilit o conexiune indestructibila intre el si public; Venus i-a conferit talent artistic si muzical, bazat pe placere, frumusete si senzualitate. Desi era cunoscut, apreciat si iubit, celebritatea sa devine o certitudine in 1984 odata cu lansarea filmului Purple Rain, in care a jucat chiar el si i-a alcatuit coloana sonora. Rezultatul? A castigat Premiul Oscar pentru Cel mai bun cantec original!

Prince are o discografie extrem de bogata, jucand in filme si efectuand numeroase turnee internationale. De asemenea, a fost nominalizat si a cucerit numeroase premii, ca: Oscar (1985), Brit Award (1996), Globul de Aur (2007), 7 Premii Grammy, 4 Premii MTV Video Music Awards si multe altele, fiind inclus in Music Hall of Fame al Marii Britanii. Artistul a avut mai multe relatii romantice cu celebritati ca Madonna, Kim Basinger, Carmen Electra, Sherilyn Fenn si altele, dar s-a casatorit de doua ori cu ilustre necunoscute, de care a divortat ulterior. Sa mai spunem ca artistul a fost vegetarian.

Cand a plecat dintre noi, ne-a lasat bucuria muzicii sale , dar si tristetea disparitiei lui. Oricum, el traieste in inimile noastre, chiar daca acum se hraneste cu pulbere de stele…

Nastere si moarte

Momentul nasterii sale coincide cu situarea Soarelui natal in casa astrologica 8, a mortii si transformarilor, condusa de Pluton, care este si co-guvernatorul ascendenului sau, Scorpion, ceea ce aduce nativului puternice accente sexuale, mai ales in muzica lui. Prince a avut la nastere Luna in Pesti, ceea ce i-a conferit o natura mistic-emotionala, de natura privata si l-a facut sa fie o persoana destul de discreta, care a preferat singuratatea. Se pare ca si la momentul mortii acesta era singur. Sentimentele lui nu cunosteau limita, ceea ce s-a reflectat puternic in procesul sau de creatie, iar acest lucru s-a datorat faptului ca muzica si filmul sunt conduse de Pesti. Sa revenim: zodia Gemeni in casa mortii semnifica o moarte timpurie, ori varsta lui Prince la data decesului sau nu era foarte inaintata. De asemenea, guvernatorul zodiei Gemeni – Mercur – era la aceea data intr-un profund aspect malefic (cuadratura) cu Pluton, iar Soarele natal – in opozitie cu Saturn; ori, atunci cand Saturn , element limitator cu o puternica energie planetara finala se opune elementului vital Soarele, energia noastra fizica este perturbata la cel mai inalt nivel si esueaza sub greutatea alchimica de plumb a lui Saturn, ceea ce s-a intamplat si cu Prince. Sa nu uitam ca el a declarat ca in copilarie a suferit de crize de epilepsie, iar spre sfarsitul vietii umbla (inafara scenei) sprijinit in baston, din cauza unor probleme la sold, survenite in urma miscarilor scenice facute pe tocuri inalte, deoarece dorea sa suplineasca inaltimea sa mica. Se pare ca nu facut operatiile necesare, deoarece Martorii lui Iehova, cult religios al carui adept (nebotezat) era, nu permitea transfuzia de sange. Mergand mai departe, casa astrologica 4, care arata intre altele sfarsitul vietii, este in Pesti, zodia sensibila a limitarilor, guvernata de Neptun, care in harta sa natala se afla in Scorpion. Acest Neptun este valul dintre lumi, care pune accent pe medicamente, probleme asemanatoare gripei, substante, fluide, iluzii, in fine, acest Neptun este pozitionat in casa 12 care guverneaza cam aceleasi lucruri si conditioneaza regulile mortii si transformarilor. Sa mai spunem ca punctul karmic, numit Vertex, care indica momente de mare rascruce asociate cu fatidicul, era in momentul nasterii sale tot in casa mortii.

Prince a decedat la 21 aprilie 2016, singur, la studiourile de inregistrare; a fost gasit de angajatii sai, intr-un lift din cladirea respectiva. Trupul sau a fost autopsiat, incinerat pe 24 aprilie si depus intr-un loc secret. Asupra sa nu s-au gasit urme de agresiune fizica sau semne de sinucidere, autoritatile medicale inca nu au facut cunoscute rezultatele necropsiei, dar presa a facut supozitii precum ca ar fi luat o supradoza de… nu se stie ce. Mai potrivit ar fi sa spunem ca moartea sa fost predestinata de astre si ca el n-a facut nimic ca sa o impiedice. Dimpotriva, “a ars pana la capat”.

Apoi, s-a dus intr-o nebuloasa purpurie in eternitate…

Centrul de investigatii parapsihologice A.A.P.E.S.
Coordonator: Radu Botez (parapsiholog)
www.parapsiholog.ro