Fragment din cartea: “Sex și ZODII” (editie de colectie)
autori RADU BOTEZ – parapsiholog si LIVIA DRAGU – pishoastrolog – click aici

Despre tipurile de femei şi bărbaţi de care „trebuie să te fereşti” se poate vedea pe internet, în diverse articole, destul de mult accesate, semn că oamenii sunt interesaţi de astfel de „informaţii”; ba, chiar, judecând după numeroasele şi încrâncenatele (amuzant) comentarii, mulţi vin cu completări, sublinieri, adăugiri, în sfârşit, comentarii încrucişate, deoarece bărbaţii îşi apără apartenenţa de sex, iar femeile – mai „aprinse”, ca de obicei – condamnă chiar pe autorul sau autoarea respectivelor articole. Nu intenţionăm să facem analiza acelor articole, oneste de altfel şi destul de bine scrise, ci, ne vom opri asupra comentariilor – infinit mai interesante, mai „adânci” şi – evident , mai… părtinitoare.
Deci: femeile se plâng că ele fac totul în casă şi, pe deasupra, au şi serviciu, iar bărbaţii stau doar în faţa televizorului, beau bere şi nu fac nimic! Aceasta este opinia femeilor. Bărbaţii se plâng de faptul că ei „trag” la muncă toată ziua şi când vin acasă „ele” îi trimit după pâine, că nevestele stau la telenovele sau la coafor toată ziua şi când vine omul acasă… Aceasta este opinia bărbaţilor. A le pune în faţă tipuri de femei sau bărbaţi de care să se ferească este exact ca şi cum ai alimenta o mitralieră cu cartuşe. Problema bărbaților perfecţi şi a femeilor perfecte este o falsă problemă. Dragi oameni, femei şi bărbaţi, nu vă mai încrâncenaţi; „tipurile” acelea erau doar o schemă, un exerciţiu.
Gândiţi-vă că în realitate, în fiecare dintre noi există – sau nu – câte puţin din fiecare tip: femeia cicălitoare sau vampa, bărbatul-microbist sau amator de şuete la bere şi, bineînţeles, femeia-gospodină sau bărbatul-gospodar.
Femeia perfectă şi bărbatul perfect nu există! Iar dacă cineva spune că, vai, „al meu” este perfect sau „a mea” este perfectă, să ştiţi că aceasta este „perfecţiune” doar în accepţia respectivilor, nu una 100%! Tot aşa cum putem spune despre o femeie că este „bună” sau „rea” (la fel în cazul bărbaţilor), pentru că acela este „binele” sau „răul” nostru – subiectiv – care nu are nicio legătură cu ceea ce înţeleg alţii prin bun şi rău. Mai sănătos ar fi să nu facem judecăţi de valoare. Dar, putem noi să ne stăpânim?
Dar să vedem ce este „tradiţional”. Tot printre comentariile acelea se pomenea despre femeia-tradiţională sau bărbatul-tradiţional. Lăsând la o parte faptul – evident – că astăzi nu mai există nimic sau foarte puţin din ceea ce era tradiţional în România, avem convingerea fermă că cei care vorbesc despre soţ-soţie tradiţionali – habar n-au ce vorbesc! Păi, se potriveşte? Uite cum era „tradiţional” pe vremuri: dacă bărbatul nu era „lefegiu” la stat, avea o rentă din care trăia (în mediul urban) el şi familia sa; femeia stătea acasă, era – eminamente – casnică. Asta era „tradiţional”. Vremurile s-au schimbat şi nu putem evalua cu aceleaşi măsuri. Deci, lăsaţi la o parte tradiţia, căci astăzi femeile (unele) comandă departamente întregi de bărbaţi, iar bărbaţii (unii) îşi iau concedii de paternitate. Să vorbim despre „tipuri”? Nu, ar trebui vorbim despre „caractere”! Pentru că, de cele mai multe ori, caracterul omului este cel care este bun sau rău şi uneori se poate vorbi chiar despre lipsa de caracter, apoi ar trebui să evaluăm capacitatea de adaptare a celor doi, puterea de înţelegere şi dorinţa de a netezi asperităţile în cuplu şi multe, foarte multe altele. Şi încă ceva, faptul că femeia este cheltuitoare sau cicălitoare, ori bărbatul este microbist sau băutor, ar trebui „observat” înainte de a constitui un cuplu. Cunoaşteţi-vă, nu numai pe voi înşivă ci şi pe celălalt. Cum, de altfel, ar trebui să cunoaştem adevăratul caracter al omului pe care ni-l vrem alături, acela de dincolo de „faţa” pe care ne-o arată nouă şi, să nu uităm, adevărul pe care noi, întotdeauna noi, îl îmbunătăţim, trecându-l prin filtrul dragostei noastre care, se ştie, este… oarbă. Observând cu atenţie ce se întâmplă în jurul nostru (uneori şi cu noi înşine), se poate vedea că, din păcate, nici femeile, nici bărbaţii, nu sunt obiectivi în judecăţile lor, ceea ce nu prea este posibil şi, deci, nici prea grav. Nimeni nu mărturiseşte cinstit ce îşi doreşte în cel mai ascuns colţişor al sufletului său, bineînţeles, în afară de o mare dragoste. Este vorba despre faptul că astăzi, femeile îşi doresc un bărbat cu bani, iar bărbaţii o femeie cu casă! Scurt! Şi pentru asta ar fi în stare să suporte orice „tip” de femeie sau bărbat, după caz. De ce? Pentru că astfel de dorinţe sunt generate de societatea în care trăim! Îşi doresc acele „lucruri” care le pot face posibilă existenţa. Pe de altă parte, este imperios necesar să ne învăţăm copiii şi tinerii să nu mai aştepte totul „de-a gata” şi să nu mai viseze „cai verzi pe pereţi”! Cât despre persoanele reprobabile sau lipsite de caracter… le poate observa orice om de bun-simţ!

Femei-perfecte? Bărbaţi-perfecţi? Să vă spun un secret: nimeni nu este perfect. Vă propun un joc amuzant: aflaţi în ce zodie este persoana iubită şi căutaţi în zodiacul de mai jos, cu menţiunea că aceste tipuri se găsesc destul de rar în realitate în stare „pură”, majoritatea tipurilor zodiacului fiind un amalgam, un amestec, în diferite proporţii, dintre cele două tipuri pozitiv şi negativ.

Fragment din cartea: “Sex și ZODII” (editie de colectie)
autori RADU BOTEZ – parapsiholog si LIVIA DRAGU – pishoastrolog – click aici