Recent, exploratori americani si francezi, au facut o descoperire monumentala: o piramida gigantica, partial translucida, iesita la suprafata fundului Marii Caraibelor, cu origine, varsta si scop complet necunoscute.
Povestea acesteia incepe in anul 1968 dupa unii, iar dupa altii in 1970, cand doctorul Ray Brown din Arizona a plecat in Bahamas, langa insula Bari, sa faca scufundari impreuna cu amicii sai. Intr-una din incursiunile sale, departandu-se de prieteni, el a decoperit o forma stranie, piramidala, scaldata intr-o lumina verde-albastruie. Intreaga structura avea o suprafata neteda si lucioasa, iar imbinarile erau perfecte. Dand ocol acestei structuri, el a descoperit o intrare pe care a si patruns, ajungand intr-o incapere bine luminata, fara sa fie vizibila vreo sursa de lumina. Diverse surse descriu – in continuare – o tija metalica suspendata de tavan, o piatra rosiatica si maini sculptate ce tineau o sfera de cristal. Aceasta sfera i-a atras atentia doctorului Ray Brown, care a desprins-o din mainile sculptate cu usurinta si a luat-o cu el la suprafata.
Pana in anii 1975 el nu a facut publica descoperirea sa, de teama ca autoritatile i-ar putea lua “comoara”, pe care insa, a expus-o la un seminar psihologic in Pheonix. De atunci, sfera a mai avut cateva aparitii, toate urmate de experiente stranii, intamplari misterioase si paranormale; in apropierea ei se simte o adiere, caldura sau frig, se aud soapte, se vad fantome de lumina, se simt furnicaturi, acul busolei se invarte invers, metalele se magnetizeaza si multe altele. Pe langa toate acestea, se spune ca sfera are proprietati vindecatoare si cine o atinge se insanatoseste.
Pe seama descoperirii doctorului Ray Brown se fac multe speculatii, insa pana recent, nu s-a definit vreo concluzie asupra scopului, varstei sau originii acelei piramide. Se presupune ca ea facea parte din orasul-continent pierdut – Atlantida. Este sugerat faptul ca aceasta piramida scufundata atrage, acumuleaza si chiar genereaza forme ale energiei cosmice, in timp ce sfera de cristal actiona ca un imens acumulator, dar si ca instrument de control al acestor energii. De altfel, unii cercetatori sustin de ani de zile ca pe fundul oceanului, in zona Triunghiului Bermudelor, este posibil sa existe o sursa de energie care afecteaza avioanele si vapoarele. Altii sustin ca legendara Atlantida a existat si ca printre ramasitele ei se afla si misterioasa masina-vortex, sub forma de piramida, care ar putea fi inca intacta pe fundul oceanului. Piramida gigantica din Triunghiul Bermudelor ar putea confirma afirmatiile potrivit carora piramidele au fost create initial ca sursa de energie, ar putea sustine afirmatia ca vechiul oras-stat Atlantida a existat si ar putea furniza unele raspunsuri la intrebarile ridicate de misterioasele intamplari care au avut loc de-a lungul timpului in Triunghiul Bermudelor.

Aceasta structura gigantica, probabil mai mare ca piramida lui Keops din Egipt, descoperita de un doctor anonim, care a devenit acum renumit, a fost redescoperita, mai bine-zis verificata de echipe de scafandri francezi si americani, iar cercetatorii din intreaga lumea au fost entuziasmati de aceasta descoperire, care a fost cartografiata si fotografiata. Dar investigatiile amanuntite asupra acesteia intarzie. Incercand sa motiveze aceasta intarziere-amanare, unii se refera la potentiale implicatii ale unei astfel de descoperiri, dar adevaratul motiv se ascunde in adancul bugetelor diverselor tari, incapabile sa finanteze o astfel de cercetare de anvergura.
Si, totusi… Triunghiul Bermudelor este mereu surprinzator si nu ne indoim ca ne va oferi multe alte misterioase intamplari sau descoperiri si in viitor…

*Mai multe despre Triunghiului Bermudelor (instoric, manifestari etc.) poti citi aici.

REDACTIA